Tuesday, 1 December 2015

5 TIPS MINUM AIR MENCUKUPI DENGAN MUDAH !

Air adalah sumber paling penting untuk maintain kesihatan tubuh badan kita. Namun didapati ada yang susah sangat nak minum air even at least 2 Liter sehari ! Kalau nak turunkan berat badan kena minum at least 3 liter sehari !

Ini adalah 10 tips mudah untuk minum air secukupnya setiap hari.

1. Buat jadual waktu 

Buat jadual waktu WAJIB minum untuk anda. Contohnya pastikan anda dah minum sebanyak 1 liter sehingga jam 11 pagi.


2. Mempunyai bekas air besar 

Selalunya botol air besar (tumbler) mempunyai sukatan sehingga 2 Liter. Pastikan anda bawa kemana2 sahaja anda pergi.



3. Tambahkan limau atau lemon

Untuk buatkan anda lebih motivasi minum air yang banyak, tambahkan perahan lemon atau limau kedalam air putih anda. Ia juga bertindak sebagai agen detoks untuk badan anda.



4. Install reminder application 

Bagi anda yang sibuk, anda juga boleh install reminder di handphone anda supaya anda boleh keep track waktu minum anda. Tiada lagi masalah lupa minum air secukupnya.




5. Bawa botol air kecil kemana2 sahaja

Jika anda ke tempat2 yang memerlukan anda tunggu lama seperti dibank atau stesen keretapi, bawa botol air kecil sementara menunggu. Mungkin sementara menunggu tu anda dah boleh habis 500 ml :)



Mudah je kan sebenarnya nak minum air yang cukup dalam sehari? 
Jangan lupa untuk minum air putih yang banyak supaya badan anda sentiasa hidrasi dan kulit pun semakin cantik. :) 


Love Yourself More
Emilita Nazlina
017-3110580
The Diamond Circle

Friday, 20 November 2015

My First Business Photoshoot

Bila CDM Shaliza Aziz bagitahu yang photoshoot untuk The Diamond Circle Team nak dibuat, Emi tersangatlah happy, sebab at last I will have a profesional look untuk letak dalam Instagram dengan Facebook. Can check out previous entry on 5 Sebab kenapa gambar profile sangat penting.

Tak nak la bila orang view our profile muker macam tak professional je. So the date was set on the 11th April 2015 at The Shutterism Studio Shah Alam.

The theme is Yellow, Black and Grey. Tadaaa.. kene carik baju kuning la pulak..  Black dress dah ader. New shoe Emi beli dekat Payless Store  di Sunway Piramid ade banyak choice of shoes and the price is very affordable. My Yellow jacket Emi beli dekat Zalora...Black dress from Brands Outlet hehehehh.. all total up cost me RM100. . Jimat ke tak. Anyway the shoe is super comfortable. Maklum la kaki Emi ni kaki Cinderella gitew. Surprisingly it fits so well since I am a size 5.

Teaser sket
Yesss the TDC Central Photoshoot in session. There are 13 of us from all diferrent background. Working mom, full time housewife, executive, manager, young beautiful ladies all gather up. Our photoG for today is @hapeap jangan lupe follow ig dier tao.

Sue, Emi, Rose, Mak Airin, Izzah, Amy from Pink Diamond

 
@hapeap
All gather around 8.30am. Make up start around 9 am. 4 MUA involve untuk cantekkan kiteorang. Emi di make up and hairdo oleh Ayu @ayuwahyu79. Love it. Orang die pun chomel jer..

@ayuwahyu79

Tengah dimakeupkan

Sebelum pakai lipstick merah anggg

Cer teker maner satu rambut titer heheh



Mula-mula start with individual close up, group last sekali individual standing. Enjoy the pictures sumer.

Fefeeling retis gitew




Anak-anak TDC pun sempat jugak nak berposing. Nak jugak. Yahoo lepas ni bole update profile pic.










Anyway enjoy the gojes pictures k

Ni gambar gambar dari photoG yang bertauliah ekkk... yang atas tu tak bertauliah hehehhe


















Love yourself  more
Emilita Nazlina
017-3110580








Wednesday, 18 November 2015

Readers' Choice Awards 2015 Winner - Natural Health

Tahniah kepada Hai O kerana telah memenangi kategori Natural Health Readers's Choice Awards dengan produk produk yang bermutu tinggi dan dipercayai.

Banyak produk yang disenaraikan dan beberapa produk Hai O telah terpilih. Emi sendiri memakai produk ini and what can I say memang terbaik.. 

Why wait. Jom cantik dan sihat sesama.
















Contact Emi kalau nak tahu lebih lanjut ok.

Love Yourself More
Emilita Nazlina
017-3110580



Tuesday, 17 November 2015

Bon Jovi Live in Malaysia

Even though the concert was in September but I still want to write about it. It was a birthday gift from my bff Veronica and I was super excited coz it was my 1st ever concert.  It was held in 19th September 2015 at Stadium Merdeka 8.30pm.





Bon Jovi saper tak kenal you... nyanyi sket...




Tips: if you are going to any concert in Stadium Merdeka do take the public transport via LRT and monorail.. coz it is super duper easy. Turun jer terus sampai.. If not you are going to stuck in a traffic for the longest hour.


Another tips : terus beli tiket balik yer..if not you are going to be stuck in a long que for the ticket back.

We took the LRT from Kelana Jaya station to KL Central than monorail to Stadium Merdeka. Easy.
























Surprisingly there were no opening act act. Selalu macam ader kan...

It was an entertaining concert. But they start with a few songs from their latest album which tak ramai yang sing along...hehheeh cam I.


After the 3rd song than they start with their hits..which everybody sing along...

Suara maintain you..best giler.



video


Had fun and thank you my bff Veronica Peter Paul for the birthday gift




Enjoy the pic and video  gais