Sunday 26 April 2015

Khasiat Garam Buluh untuk Kesihatan

Apakah itu Garam Buluh ? 


Garam buluh menggunakan garam dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai ramuan utamanya. Garam ini diperoleh daripada Pulau Yanping yang terletak di Pantai Barat Korea. Garam Buluh membekalkan lebih banyak bahan mineral (misalnya magnesium, kalium, kuprum, ferum, zink dan sebagainya) dan 200 lebih jenis elemen surih jika berbanding dengan garam biasa. Dengan menggunakan garam buluh yang semulajadi untuk memasak, nilai nutrisi lauk dapat ditingkatkan, lauk juga menjadi lebih enak dan sihat. 





Kebaikan Garam Buluh

  • Menyingkirkan toksin dalam badan.
  • Menguatkan peristaslis saluran usus, menyingkirkan najis yang lama terkumpul dalam usus. 
  • Meningkatkan daya pemulihan badan. 
  • Membekalkan bahan mineral dan elemen surih kepada badan manusia. 
  • Menyelaras fungsi badan supaya sistem badan dapat beroperasi secara normal.
  • Menyelaras keseimbangan pH badan, mengembalikan susuk badan beralkali lemah.


Variasi Produk Garam Buluh

1. Premier Cooking Salt Powder


Cara Penggunaan: 

Tuangkan sebungkus ke dalam gelas (200ml). Tambah dengan air atau jus, kacau dan hidangkan. 



2. Premier Cooking Salt Powder



Cara Penggunaan: 

Sesuai digunakan sebagai bahan perasa dalam masakan untuk menambah rasa sedap sayuran, lauk pauk dan sebagainya. 


Banyak manfaat seisi keluarga anda boleh dapatkan dengan pengambilan Garam Buluh dalam minuman dan makanan. Jika anda nak tahu lebih lagi tentang Garam Buluh boleh terus contact Emi. 

Kesihatan anda bergantung pada apa yang anda makan. Jom berubah kearah lebih baik! 


LOVE YOURSELF MORE
EMILITA NAZLINA
#thediamondcircle

No comments:

Post a Comment