Thursday, 27 July 2017

VIP 2

Velai IIIa Pattadhaari (VIP) is back. Those who have watched VIP in 2014, cannot wait for the release of VIP2. Starring Dhanush and Kajol. Yeap Kajol is in it. I’m always a fan of Dhanush and his film. I was told that the release of this film will be on 28th July 2017 that is on his birthday. Its tomorrow.

VIP2 was directed by Soundarya Rajinikanth (his sister in law). Yes his father in law is the famous Rajinikanth. The story and dialogues is by Dhanush himself.


Ok set, who is coming with me to watch this movie.





The 2014 of VIP



Love Yourself More

Wednesday, 12 July 2017

5 Tips Kekal Langsing di Hari Raya

As salam semua.. rasanya belum terlambat untuk ucapkan Selamat Hari Raya. Rayakan sebulan. Dalam bulan Syawal ni mesti dapat banyak jemputan open house kan. Just nak ingatkan.. bulan puasa badan berat badan turun ..badan pun langsing..Dah raya takkan nak biarkan badan naik balik? At least boleh maintain kan.

Premium Beautiful


Ok hari ni Emi nak share 5 Tips Kekal Langsing di Hari Raya

Pertama Pakai Premium Beautiful (PB) Corset

Kenapa pakai PB Corset, sebab PB Corset takkkan biarkan kita makan dengan banyak. Sebab kalau makan banyak nanti senak jadinya. Betul tak?

Tips Langsing

Kedua Minum Min Kaffe untuk rasa lebih kenyang

Sebelum ke open house.. minum dulu secawan Min Kaffe..so perut dah kenyang...nak makan banyak pun tak boleh kan.


Tips Langsing



Ketiga Minum Shake ME membantu melangsingkan badan serta member tenaga

Selain Min Kaffe, boleh juga memilih untuk minum Shake ME sebab Shake Me mempunyai Ramuan utama seperti Protine Soya, garam buluh dan L Carnitie iaitu ‘ejen PEMBAKAR LEMAK’ . Selain itu Shake Me juga boleh mengelurkan toksik dan meningkatkan metabolisma badan dan membakar lemak.

Tips Langsing


Keempat Minum BV Alfalfa selepas makan untuk Detox

Dah balik dari open house haruslah mendetoxkan badan dengan BV Alfalfa.  Alfalfa boleh mengurangkan kolesterol kerana Saponin yang terkandung dalam Alfalfa dapat mengemulsikan lemak dan kolesterol supaya tidak di serap oleh badan. So bolehla kita say bye bye to lelemak lemang, ketupat rendang tu kan . 

Tips Langsing


Kelima Makan 2 tablet Garlic untuk nyahtoksin

Sebelum tidur makan dulu 2 tablet garlic untuk membantu dalam fungsi penghadaman dan melegakan perut kembung.

Tips Langsing


Bestkan. Sekarang tengah promosi untuk produk produk ni  tao. Contact Emi for more info ok. Jom amalkan tips ni untuk kekalkan badan yang lebih langsing. Selamat beropen House.

#jomcantiksesamer

XOXO

Emilita Nazlina
017110580

Monday, 5 June 2017

Cara – Cara Memakai Premium Beautiful (PB) Corset

Hai semua...planning nak beli PB Corset? Atau dah ade PB Corset tapi simpan dalam almari? Anda memang pemakai tegar PB Corset macam Emi. Entry kali ni Emi nak share tentang cara cara nak pakai satu set PB Corset. In case ade kawan kawan yang dah lupe cara cara nak pakai PB corset.

Well lain orang lain cara. Ikut kesesuaian masing masing. Apa yang Emi nak share ialah the common way of wearing PB Corset. Kalau nak tahu cara lain kenelah contact Emi ya.

Semua tahu yang PB Corset ade tiga pieces iaitu Long Girdle, Long Bra dan juga Waist Nipper.

Gambar throwback sket 

Cara Pemakaikan Long Girdle



1.  Lipatkan bahagian bawah seluar dan pinggang sebelum
     memakai
2.  Tarik dengan perlahan sehingga ke bahagian pinggang, 
     kemudian bengkokkan kaki dan tarik. Selaraskan
     seluar dalam.
3.  Masukkan tangan di bahagian paha dan tolak lemak di 
     atas supaya dipusatkan semula di punggung
4.  Pemeriksaan sendiri

Nota: Panties/disposable panties harus di pakai di dalam


Cara Pemakaian Long Bra





1.  Tetapkan puting pada bahagian tengah cawan coli
2.  Bongkokkan badan badan sebanyak 45 darjah dan 
     pasangkan cangkuk
3.  Tumpukan lemak disekitar payudara ke dalam coli
4.  Selaraskan tali coli (pastikan satu jari boleh disisipkan di
     bawah coli)
5. Pemeriksaan sendiri

Cara Pemakaian Waist Nipper



1.  Gerakkan waist nipper ke bahagian kiri depan, 
     pasangkan cakuk pertama dan cangkuk yang terakhir.
     Kemudian pasangkan cangkuk yang lain dari bawah ke          atas.
2.  Perhatikan garisan tengah
3.  Tali di belakang hendaklah diikat dengan bersilang, tarik
     nafas sebelum menarik tali tersebut.
4.  Pemeriksaan sendiri


Kalau nak tahu lagi tips tips dan cara lain untuk pakai PB Corset jangan lupa cantact Emi ok.

Sempena bulan Ramadhan ni ade special gift. Contact Emi for free consultation, fitting and free gift ok.

xoxo
Emi 
0173110580
Your Premium Beautiful Consultant

Friday, 2 June 2017

Testimoni Infinence Ultimate Aging Skincare

Hai semua.. hari tu Emi dah share one of the skincare yang Emi pakai. Tapi cakap je tak boleh ...bukti maner bukti...haa ni Emi nak share a few testimony yang dah pakai Infinence  Ultimate Aging Skincare.


Nampak tak jerawat tu dah kering dan mengecil


Berseri seri  jadi


Cleansing Mousse yang bertindak sebagai make up remover. Akak jadi model make up remover dengan menggunakan permanent marker pen, hilang you olls





Another testi dalam menghilangkan jerawat


Sebab Musabab kene pakai Infinence Skincare









Throwback sket during launch of Infinence at Beyoutiful Night. Happening sangat.



Nak tahu lagi pasal Infinence. Have a read at my previous entry. 


Dengan setiap pembelian satu set Infinence ade free gift dari Emi.

#jomcantiksesamer

xoxo
Emi 0173110580




Cantik di Pagi Raya bersama Infinence Ultimate Aging Skincare Solution

Hai semua, kita sebagai seorang wanita selain menjaga badan satu lagi aspek yang harus dijaga ialah kulit wajah. 

Kenapa ?...sebab the first thing orang akan nampak ialah wajah kita kan. Lepas tu baru benda lain. Kekadang orang cakap I ni tak lawa la..tapi kalau kulit wajah kita bersih dan berseri terus nampak cantik kaaann...

Hari ni Emi nak share one of the best product yang Emi sendiri dah pakai iaitu Infinence Skincare. 











Sebelum ni Emi merupakan pemakai product skincare S**1 dah lebih 10 tahun, but nothing compares to this set of skincare.. Apa yang best sangat mengenai skin care ni? Meh Emi share.

1. Mengandungi jutaan active plant cell
2. Memulihkan kulit semalaman (Overnight skin recovery)
3. Meningkatkan seri dan kecerahan kulit (increase skin
    radiance and brightness)
4. Merangsang metabolism (restimulates metabolism)


Mulakan dengan mencuci wajah dengan Cleansing Mousse ni juga boleh bertindak sebagai make up remover






Lepas tu oleskan wajah anda dengan toner...wangi tao toner ni

The best serum ever...lepas pakai raser segar sangat

Siang hari : lepas pakai Serum kita oleskan pulak day cream yang juga ada SPF30

Waktu malam : lepas pakai serum kita pakai Night Cream lepas tu tido..



Dengan pemakaian yang consistence kulit cantik berseri is yours during hari raya.

Dengan pembelian satu set Infinence ini ade free gift dari Emi ye.

#jomcantiksesamer

xoxo
Emi 0173110580




Monday, 29 May 2017

5 Tips Kekal Bertenaga Sepanjang Bulan Ramadan Bersama Product SHOM

Alhamdullilah bertemu kembali di bulan Ramadhan, bulan yang mulia. Seperti biasa untuk kekalkan tenaga sepanjang hari Emi nak share beberapa tips dari product product Sahajidah Hai O yang dapat membantu sepanjang hari di bulan Ramadhan ni



Best kan. Jangan lupa buah kurma juga ok.

Lagi satu tips yang Emi nak share ialah pengambilan 8 gelas air di bulan puasa.




Sangat membantu kan.


Selamat menunaikan ibadah berpuasa.





xoxo
Emilita Nazlina
Your Premiun Beautiful Consultant
0173110580

Thursday, 22 December 2016

Tak kurus pun pakai Premium Beautiful Corset!!



Haaa gempak kan tengok statement tu datang dari seorang pemakai dan juga ajen Premium Beautiful.

Tapi pernah tak kite tanya diri kite  kenapa orang tu pakai PB corset boleh kurus kite tak boleh ? Meh Emi nak bagitahu sebab ape.

Jangan simpan PB Corset
Kenapa dah beli PB corset tapi tak pakai kak.. We have invested a lot of money dekat PB corset tapi end up simpan dalam almari. Dah lamer simpan nak pakai dah tak muat.  Lepas tu  marah - tak kurus pun pakai PB . Yess Emi admit mula-mula nak pakai memang cabaran sikit, tak lamer pun, it takes about a week or less untuk  the corset mold to your body size nak serasi la katerkan. Ni baru 2,  3 kali susah nak sarung dah tak nak pakai lepas tu marah lagi kater PB corset tipu etc etc.

The right size
Is it the right size for you? Sebab bentuk badan kiter berbeza, ade yang pear, apple, straight dan lain lain. Biler kiter nampak iklan orang jual PB murah jadi kiter pun beli without consultation on the right measurement, beli beli tak sesuai, ketat la, tersembul la, lepas tu cari agent, agent sudah hilang or tak layan

That is why it is very important to have the right saiz bila pakai PB corset. Bila pakai, kiter tak boleh raser suffocated atau sesak, instead bila pakai kiter akan raser selesa macam our second skin, just nice. Nak badan raser ‘kejab’ bak kater orang utara.

The PB expert
Belilah  dari authorize ajen PB yang sah.(Macam Emi ).  Kalau boleh agent itu sendiri pakai PB corset. So apa yang dishare adalah from her true experience and from her heart. Sometimes sebab murah terus kite beli dekat orang yang do not know the benefit of PB Corset. Ade jugak yang jual longok, pilih pilih yang maner suker. End up kiter yang rugi, duit dah habis pakai tak selesa. Again tak kurus pun pakai PB corset.

The PB expert akan ajar cara dan teknik yang betul untuk  pakai PB corset, bukan je cakap ‘Lepas pakai corset tu tarik tarik’ .. Tarik tarik aper cemaner nak tarik. Cemaner nak pakai cara yang betul. Trust me not all know the right way to wear PB corset. Bila kita tahu cara yang betul instantly kita dah boleh nampak result. Instant reshaping. Bila pakai salah tak nampak result, cari penjual, penjual pun dah tak layan. Again tak kurus pun pakai PB corset.

Consistent wearing of PB Corset
Bila pakai PB corset we must bear in mind that it takes time untuk kurus. Bukan pakai seminggu terus kurus. Its a journey not a stepping stone. Pemakaian sehari 8 jam selama 3 bulan berturut turut (depending on the body) will show improvement. Inshaa Allah.

Food watcher
Bila dah pakai PB corset secara otomatik you tak boleh nak makan banyak. PB corset akan bagi indicator to stop. Why?  kalau makan banyak mengah kak oii, ketat corset tu nanti. So stop sebelum terlambat.  Itu dah advantage tak dapat makan banyak dan berat badan boleh turun

Senaman ringan
Kalau boleh kiter cuba senaman yang ringan,  yess Emi  understand kiter mak mak maner ade maser nak excercise, but we need to find some time to do it. Kalau boleh weekend bawak anak gi taman dekat umah je atau get yourself treadmill biaser (beli yang murah je dalam RM150) online. Maser tengok TV bole jugak buat light excercise kan. Bagi berpeluh sket.

Target
Set your target, stalk orang yang pakai PB corset, geram je kan tengok orang tu dah kurus pakai PB Corset. If she can why can’t you. It takes time yess tapi don’t give up.

And so statement ‘ Tak kurus pun pakai PB Corset’ is wrong sebab dah  ramai yang pakai  boleh kurus. You just have to know the right way

Dekat sini Emi nak share testimoni orang yang dah berjaya kuruskan badan dengan memakai PB Corset. Starting dengan Emi sendiri.

Nak tahu lebih lanjut cepat cepat contact Emi ok.

Love Yourself  More
XOXO

Emi 0173110580