Monday, 5 June 2017

Cara – Cara Memakai Premium Beautiful (PB) Corset

Hai semua...planning nak beli PB Corset? Atau dah ade PB Corset tapi simpan dalam almari? Anda memang pemakai tegar PB Corset macam Emi. Entry kali ni Emi nak share tentang cara cara nak pakai satu set PB Corset. In case ade kawan kawan yang dah lupe cara cara nak pakai PB corset.

Well lain orang lain cara. Ikut kesesuaian masing masing. Apa yang Emi nak share ialah the common way of wearing PB Corset. Kalau nak tahu cara lain kenelah contact Emi ya.

Semua tahu yang PB Corset ade tiga pieces iaitu Long Girdle, Long Bra dan juga Waist Nipper.

Gambar throwback sket 

Cara Pemakaikan Long Girdle



1.  Lipatkan bahagian bawah seluar dan pinggang sebelum
     memakai
2.  Tarik dengan perlahan sehingga ke bahagian pinggang, 
     kemudian bengkokkan kaki dan tarik. Selaraskan
     seluar dalam.
3.  Masukkan tangan di bahagian paha dan tolak lemak di 
     atas supaya dipusatkan semula di punggung
4.  Pemeriksaan sendiri

Nota: Panties/disposable panties harus di pakai di dalam


Cara Pemakaian Long Bra





1.  Tetapkan puting pada bahagian tengah cawan coli
2.  Bongkokkan badan badan sebanyak 45 darjah dan 
     pasangkan cangkuk
3.  Tumpukan lemak disekitar payudara ke dalam coli
4.  Selaraskan tali coli (pastikan satu jari boleh disisipkan di
     bawah coli)
5. Pemeriksaan sendiri

Cara Pemakaian Waist Nipper



1.  Gerakkan waist nipper ke bahagian kiri depan, 
     pasangkan cakuk pertama dan cangkuk yang terakhir.
     Kemudian pasangkan cangkuk yang lain dari bawah ke          atas.
2.  Perhatikan garisan tengah
3.  Tali di belakang hendaklah diikat dengan bersilang, tarik
     nafas sebelum menarik tali tersebut.
4.  Pemeriksaan sendiri


Kalau nak tahu lagi tips tips dan cara lain untuk pakai PB Corset jangan lupa cantact Emi ok.

Sempena bulan Ramadhan ni ade special gift. Contact Emi for free consultation, fitting and free gift ok.

xoxo
Emi 
0173110580
Your Premium Beautiful Consultant

Friday, 2 June 2017

Testimoni Infinence Ultimate Aging Skincare

Hai semua.. hari tu Emi dah share one of the skincare yang Emi pakai. Tapi cakap je tak boleh ...bukti maner bukti...haa ni Emi nak share a few testimony yang dah pakai Infinence  Ultimate Aging Skincare.


Nampak tak jerawat tu dah kering dan mengecil


Berseri seri  jadi


Cleansing Mousse yang bertindak sebagai make up remover. Akak jadi model make up remover dengan menggunakan permanent marker pen, hilang you olls





Another testi dalam menghilangkan jerawat


Sebab Musabab kene pakai Infinence Skincare









Throwback sket during launch of Infinence at Beyoutiful Night. Happening sangat.



Nak tahu lagi pasal Infinence. Have a read at my previous entry. 


Dengan setiap pembelian satu set Infinence ade free gift dari Emi.

#jomcantiksesamer

xoxo
Emi 0173110580




Cantik di Pagi Raya bersama Infinence Ultimate Aging Skincare Solution

Hai semua, kita sebagai seorang wanita selain menjaga badan satu lagi aspek yang harus dijaga ialah kulit wajah. 

Kenapa ?...sebab the first thing orang akan nampak ialah wajah kita kan. Lepas tu baru benda lain. Kekadang orang cakap I ni tak lawa la..tapi kalau kulit wajah kita bersih dan berseri terus nampak cantik kaaann...

Hari ni Emi nak share one of the best product yang Emi sendiri dah pakai iaitu Infinence Skincare. 











Sebelum ni Emi merupakan pemakai product skincare S**1 dah lebih 10 tahun, but nothing compares to this set of skincare.. Apa yang best sangat mengenai skin care ni? Meh Emi share.

1. Mengandungi jutaan active plant cell
2. Memulihkan kulit semalaman (Overnight skin recovery)
3. Meningkatkan seri dan kecerahan kulit (increase skin
    radiance and brightness)
4. Merangsang metabolism (restimulates metabolism)


Mulakan dengan mencuci wajah dengan Cleansing Mousse ni juga boleh bertindak sebagai make up remover






Lepas tu oleskan wajah anda dengan toner...wangi tao toner ni

The best serum ever...lepas pakai raser segar sangat

Siang hari : lepas pakai Serum kita oleskan pulak day cream yang juga ada SPF30

Waktu malam : lepas pakai serum kita pakai Night Cream lepas tu tido..



Dengan pemakaian yang consistence kulit cantik berseri is yours during hari raya.

Dengan pembelian satu set Infinence ini ade free gift dari Emi ye.

#jomcantiksesamer

xoxo
Emi 0173110580




Monday, 29 May 2017

5 Tips Kekal Bertenaga Sepanjang Bulan Ramadan Bersama Product SHOM

Alhamdullilah bertemu kembali di bulan Ramadhan, bulan yang mulia. Seperti biasa untuk kekalkan tenaga sepanjang hari Emi nak share beberapa tips dari product product Sahajidah Hai O yang dapat membantu sepanjang hari di bulan Ramadhan ni



Best kan. Jangan lupa buah kurma juga ok.

Lagi satu tips yang Emi nak share ialah pengambilan 8 gelas air di bulan puasa.




Sangat membantu kan.


Selamat menunaikan ibadah berpuasa.





xoxo
Emilita Nazlina
Your Premiun Beautiful Consultant
0173110580

Thursday, 22 December 2016

Tak kurus pun pakai Premium Beautiful Corset!!



Haaa gempak kan tengok statement tu datang dari seorang pemakai dan juga ajen Premium Beautiful.

Tapi pernah tak kite tanya diri kite  kenapa orang tu pakai PB corset boleh kurus kite tak boleh ? Meh Emi nak bagitahu sebab ape.

Jangan simpan PB Corset
Kenapa dah beli PB corset tapi tak pakai kak.. We have invested a lot of money dekat PB corset tapi end up simpan dalam almari. Dah lamer simpan nak pakai dah tak muat.  Lepas tu  marah - tak kurus pun pakai PB . Yess Emi admit mula-mula nak pakai memang cabaran sikit, tak lamer pun, it takes about a week or less untuk  the corset mold to your body size nak serasi la katerkan. Ni baru 2,  3 kali susah nak sarung dah tak nak pakai lepas tu marah lagi kater PB corset tipu etc etc.

The right size
Is it the right size for you? Sebab bentuk badan kiter berbeza, ade yang pear, apple, straight dan lain lain. Biler kiter nampak iklan orang jual PB murah jadi kiter pun beli without consultation on the right measurement, beli beli tak sesuai, ketat la, tersembul la, lepas tu cari agent, agent sudah hilang or tak layan

That is why it is very important to have the right saiz bila pakai PB corset. Bila pakai, kiter tak boleh raser suffocated atau sesak, instead bila pakai kiter akan raser selesa macam our second skin, just nice. Nak badan raser ‘kejab’ bak kater orang utara.

The PB expert
Belilah  dari authorize ajen PB yang sah.(Macam Emi ).  Kalau boleh agent itu sendiri pakai PB corset. So apa yang dishare adalah from her true experience and from her heart. Sometimes sebab murah terus kite beli dekat orang yang do not know the benefit of PB Corset. Ade jugak yang jual longok, pilih pilih yang maner suker. End up kiter yang rugi, duit dah habis pakai tak selesa. Again tak kurus pun pakai PB corset.

The PB expert akan ajar cara dan teknik yang betul untuk  pakai PB corset, bukan je cakap ‘Lepas pakai corset tu tarik tarik’ .. Tarik tarik aper cemaner nak tarik. Cemaner nak pakai cara yang betul. Trust me not all know the right way to wear PB corset. Bila kita tahu cara yang betul instantly kita dah boleh nampak result. Instant reshaping. Bila pakai salah tak nampak result, cari penjual, penjual pun dah tak layan. Again tak kurus pun pakai PB corset.

Consistent wearing of PB Corset
Bila pakai PB corset we must bear in mind that it takes time untuk kurus. Bukan pakai seminggu terus kurus. Its a journey not a stepping stone. Pemakaian sehari 8 jam selama 3 bulan berturut turut (depending on the body) will show improvement. Inshaa Allah.

Food watcher
Bila dah pakai PB corset secara otomatik you tak boleh nak makan banyak. PB corset akan bagi indicator to stop. Why?  kalau makan banyak mengah kak oii, ketat corset tu nanti. So stop sebelum terlambat.  Itu dah advantage tak dapat makan banyak dan berat badan boleh turun

Senaman ringan
Kalau boleh kiter cuba senaman yang ringan,  yess Emi  understand kiter mak mak maner ade maser nak excercise, but we need to find some time to do it. Kalau boleh weekend bawak anak gi taman dekat umah je atau get yourself treadmill biaser (beli yang murah je dalam RM150) online. Maser tengok TV bole jugak buat light excercise kan. Bagi berpeluh sket.

Target
Set your target, stalk orang yang pakai PB corset, geram je kan tengok orang tu dah kurus pakai PB Corset. If she can why can’t you. It takes time yess tapi don’t give up.

And so statement ‘ Tak kurus pun pakai PB Corset’ is wrong sebab dah  ramai yang pakai  boleh kurus. You just have to know the right way

Dekat sini Emi nak share testimoni orang yang dah berjaya kuruskan badan dengan memakai PB Corset. Starting dengan Emi sendiri.

Nak tahu lebih lanjut cepat cepat contact Emi ok.

Love Yourself  More
XOXO

Emi 0173110580





























Thursday, 8 December 2016

Pil Maharani Pil Power - Part 2 Cara Pengambilan Pil Maharani

Macammana nak makan pil ni. Kotak dah cantik, banyaknya pil kat dalam tu... No worries, kat sini emi share macammana nak consume Pil Maharani

Cara makan Herba Maharani yang disyorkan adalah 25-50 biji pil kecil sekali sehari.
Mulakan makan Herba Maharani hari pertama selepas period (datang haid).
Masa terbaik untuk makan Herba Maharani ialah pada waktu pagi sebelum sarapan.

Makan mestilah bersama air suam.
Herba Maharani ni mungkin agak panas bagi sesetengah orang terutama yang tidak pernah makan pil herba (tindakbalas badan yang berbeza).

Sebaiknya mulakan dengan 25 biji dan jika badan rasa panas minum banyak air kosong/mineral. Kemudian kurangkan dos kepada 10-15 biji.
Atau, boleh juga mulakan dengan 10 biji. Kalau rasa okey (tak panas badan) boleh tambah dos kepada 15 atau 25 atau 50.

Jangan ambil kurang dari 10 biji sehari ye sebab nanti tak berkesan.

Kuantiti dalam sekotak Herba Maharani = 6 bebola putih = 300 biji kecil pil herba



  • jika ambil 10 biji sehari  30 hari (waktu period jangan makan)
  • jikan ambil 25 biji sehari = 12 hari (habis sekotak, stop untuk bulan itu, sambung selepas period)


** Sebulan amalkan satu kotak sahaja Herba Maharani. Setelah habis sekotak, hentikan makan Herba Maharani seketika hingga period seterusnya datang. Lepas period ulangi cara makan yang sama.

Senang je kan.


#jomsihatsesamer

Love yourself More
XOXO
Emi 017-3110580



Pil Maharani Pil Power - Part 1



Kaum wanita ialah golongan yang sangat istimewa. We are a superwoman, macam macam boleh buat. Dalam nak buat macam macam tu kenalah juga jaga diri kiter, badan kiter kan. Problem will always be there internal (masalah dalaman badan) dan external (luaran)  Masalah  dalaman contohnya, period pain, period tak teratur, keputihan, kegatalan miss v senang cakap masalah kesihatan  badan kan. 

Salah satu penjagaan dalaman yang kita boleh amalkan ialah dengan pengambilan pil herba Maharani (Beijing Te Zhi Bai Feng Wan)

Apa yang special sangat pill ni

  • menyelesaikan masalah wanita (keputihan, senggugut, peredaran haid)
  • melegakan masalah sakit pinggang, sakit belakang, sendi, lutut, migrain, angin dlm badan, lenguh2, kebas dan urat saraf
  • menegang dan memberi keanjalan pada kulit (payudara, ovari, pinggul)
  • ubat gantian untuk jamu, ubat periuk semasa berpantang, menyuburkan badan selepas bersalin, mengecutkan rahim dengan cepat
  • Untuk golongan wanita yang hampir menapous, ia menguatkan tulang dan daya tahan penyakit
  • Mengeratkan hubungan suami isteri (Pil maharani, jika para suami tahu khasiatnya untuk isterinya, sudah pasti mereka merayu isteri masing-masing mengamalkannya ) opps
  • Melancarkan peredaran darah
  • Menyerlahkan kecantikan luaran iaitu seri muka , lebih bermaya, bersemagat, kulit halus , awet muda, dan dapt memberikan kebahagian kepada pasangan.
  • Pil Maharani merupakan pil kesuburan bagi wanita, sesuai diambil untuk wanita yang inginkan cahaya mata atau wanita yang akan mendirikan rumahtangga sebagai persedian kesuburan awal. 
  • Pil Maharani ini juga boleh diambil untuk wanita yang sedang berpantang selepas bersalin

Amalan selepas bersalin - mengelak daripada kemurungan , membantu membetulkan kedudukan , ovari , rahim dan lain-lain

Kalau rasa was was jangan risau sebab ianya mempunyai
Pengiktirafan HALAL oleh Pertubuhan IFANCA (China Islamic Association – badan Islam luar negara yg diiktiraf oleh JAKIM)
Diluluskan oleh Jabatan Kawalan Dadah Malaysia dan Kementerian Kesihatan Malaysia (MAL20014419T)




Dengan pengambilan Maharani paling best jika digandingkan dengan penggunaan Pad Bio Seleza dan Pemakaian Premium Beautiful Corset for full benefits

#jomsihatsesamer



Love Yourself more
XOXO

Emi 0173110580


Jom Emi share testimoni mengenai Pil Maharani