Thursday 28 September 2017

Resepi mama : Sup Tulang Noxxa

Yeay mama datang lagi. Kalau mama datang Emi mesti nak masak resepi mama sebab resepi dari mama is very the easy dan sedap..Baru baru ni mama bawa daging kurban dengan tulang. Apa lagi
moh la kita buat sup tulang pakai periuk Noxxa , cepat dan mudah yang penting daging tu lembut sangat.



Bahan bahan
Tulang dan daging
Carrot, kentang (dipotong besar besar sebab takut nanti lembut sangat)
Halia
Perencah (serbuk) sup Adabi (mama cakap lagi sedap berbanding pakai sup bunyut)
Bawang merah dan bawanh putih untuk menumis
Halia
Gula garam
Air

Cara cara:
Masukkan daging, kentang, carrot, halia dalam periuk Noxxa kite
Emi suker menumis di atas kuali lepas tu baru transfer ke dalam periuk. Boleh juga tumis dalam periuk Noxxa kalau suke
Dalam satu mangkuk masukkan air dalam serbuk sup kite dan kacau
Tumis bawang kemudian masukkan bancuhan rencah sup tadi








Kemudian masukkan ke dalam periuk Noxxa tadi yang dah ade tulang. Masukkan air sampai tutup daging je jangan banyak banyak



Tutup periuk set high pressure 45 min. Dah siap bukak steam dan siap. Sedappp. Jom try.

XOXO
Love Yourself More
Emilita Nazlina

No comments:

Post a Comment